239070
Książka
W koszyku
To nie ty, to jedzenie. Żywność wkroczyła w nową erę. Większość kalorii, które spożywamy, pochodzi z całkowicie nowego zestawu substancji zwanych żywnością ultraprzetworzoną, czyli taką, która została zaprojektowana, wyprodukowana i zareklamowana tak, aby jak najbardziej uzależniać. Ale czy naprawdę wiemy, jak działa na nasz organizm? Chris van Tulleken, lekarz i osobowość medialna, zabiera nas w podróż po świecie wysokoprzetworzonej żywności i konfrontuje z przytłaczającą rzeczywistością, uświadamiając, że ani ćwiczenia, ani siła woli nie mogą nas uratować. Pokazuje też, co UPF - od angielskiego ultra-processed food - robi z naszymi ciałami, zdrowiem, wagą i planetą (spoiler: nic dobrego).
Status dostępności:
O dostępność zapytaj w bibliotece.: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Ultra-processed people : why do we all eat stuff that isn't food... and why can't we stop?, 2023
Uwaga ogólna
Na okładce: Bestseller nr 1 „Sunday Timesa”. Wnikliwe i fascynujące. Michael Mosley. Już nigdy nie spojrzysz tak samo na to, co jesz. Hannah Fry. Właśnie takie książki zmieniają świat. Steven Bartlett.
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej
Książka dostępna także jako audiobook i e-book.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej