239241
Książka
W koszyku
Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował "Fizjologię smaku", która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
Status dostępności:
Wyp. 87 (Trawiasta)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-4 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Physiologie du goût ou Méditations de gastronomie transcendante, 1973
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: Physiologie du goût ou Méditations de gastronomie transcendante, 1973.
Tytuł okładkowy i grzbiwtowy: Fizjologia smaku. Na książce pseudonim autora, nazwa: Charles Albert d'Arnould.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej