241456
Book
In basket
Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników. Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach – i to nie tylko przy flambirowaniu – iskra ciekawości i zachwytu udziela się całej restauracji. W tym momencie wiele par oczu śledzi poczynania kelnera. Elegancja i brawura obsługi stanowią sekret, dzięki któremu do restauracji tłumnie przybywają kolejni goście. Książka, poza tym że pokazuje na czym polega obsługa z polotem, zawiera informacje o: • krojeniu i filetowaniu, • flambirowaniu, • marynowaniu, • specjalnym nakrywaniu stołu, • podawaniu serów, • przygotowywaniu i podawaniu kawy. źródło: okładka.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 642 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Service - die Meisterklasse, 2006
General note
U góry okł.: Gastronomia.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 246. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again