239003
Książka
W koszyku
Co zrobić, aby nasze dzieci pokochały warzywa i owoce, zajadały się naturalnymi jogurtami, polubiły ciemne pieczywo i wybierały wodę zamiast soków? W nauce zdrowych nawyków żywieniowych pomoże im bohater książki – kucharz Zdrowomir. Aby poznać wady i zalety różnych rodzajów pieczywa, mięsa, tłuszczów, nabiału, owoców i warzyw, zabiera czytelnika w różne miejsca: do słonecznej Italii , gdzie prezentuje rozmaite rodzaje makaronów, do starego młyna, w którym wytwarza się kasze i mąkę, do kosmicznej krainy serów, a nawet w podwodne głębiny, gdzie żyją stworzenia nazywane w języku kulinarnym owocami morza. Te zaskakujące scenerie uatrakcyjniają dzieciom przyswojenie zasad, jak prawidłowo układać jadłospis, czego należy jeść najwięcej, czego mniej, a jakich potraw unikać, aby być silnym i zdrowym. Średnia ocen 8,5 8,5 / 10 Oceń książkę Dodaj do biblioteczki
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej