237161
Książka
W koszyku
...bo zawsze była zupa! Bez zupy nie ma domowego obiadu! Już w epoce kamiennej, jak potwierdzają archeologiczne znaleziska, jadano pierwsze zupy ze zbóż. W pałacu cesarskim w Chinach rozsmakowano się w zupach rybnych i z wkładką mięsną. Dzisiaj jedzenie zupy i dań jednogarnkowych jest trendy i święci swój triumf. Na co dzień spożywamy zaledwie kilkanaście rodzajów zup, natomiast na świecie doliczono się prawie tysiąca wariacji tego kulinarnego fenomenu. Znają je wszystkie kuchnie świata. Dzisiaj przedstawiamy menu z setką dań do wyboru. Są tu zupy klarowne, zawiesiste, rybne, z owocami morza, z makaronem, ryżem, kaszą, mięsem, owocowe, z kluseczkami... Zupy są ubogie w tłuszcz, sycące, nie obciążają organizmu i można je wciąż urozmaicać. Ich wartość odżywcza zależy od składników. Ponadto w książce znajdują się przepisy na dania jednogarnkowe z mięsa, ryb i warzyw.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Wyp. 87 (Trawiasta)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Die gute Küche : Kostliche suppen und eintopfe, 2005
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej