239314
Książka
W koszyku
Jadalne kwiaty / Małgorzata Kalemba-Drożdż. - Bielsko-Biała : Pascal, 2016. - 351 stron : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje, aromatyczne fiołki i dziki bez. Kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, ale doskonale... smakować. Jak je wykorzystać w kuchni jako ozdobę, aromatyczny dodatek, składnik potraw? Kilkadziesiąt prostych i pysznych przepisów na dania jak z bajki!
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: 178 przepisów na dania z kwiatów. Kwiaty dla większości z nas piękna i barwna ozdoba, tym razem lądują na... talerzu. Ta książka to zaproszenie do fascynującej kulinarnej przygody! Ewa Wachowicz.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 351.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej